19 березня 2015 року в актовому залі  навчального закладу пройшов виховний захід для 1-го курсу, присвячений Всесвітньому дню лісів, який святкується 21 березня. Цей захід був підготовлений викладачем біології, хімії і екології Кобилянською Т.П. і учнями групи № 34, Тиднюк А., Бучук В., Мамій О.. На ньому було відзначено, що Всесвітній день лісів святкується у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Також День лісу відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з нього; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Цей захід проводився з метою ознайомлення учнів з лісами України: з їх рослинним і тваринним світом. Біли розглянуті питання природного і промислового значення лісів; функцій лісів, їх охорони. На заході прозвучали вірші про ліс Ліни Костенко і Івана Коваленко у виконанні учениці групи 24 Данилишиної В. й учениці групи 34 Мамій О.

На останок хочеться побажати учням виховувати в собі бережливе, господарське ставлення до природи, бажання зберегти нашу планету від екологічних лих, охороняти й примножувати її багатства і красу.

 

Викладач екології

Кобилянська Т.П.