Відповідно до графіку проведення звітних концертів художньої самодіяльності творчості учнів ПТНЗ «Подільські зорі» 20 лютого в актовій залі училища відбувся концерт, присвячений 70-річчю завершення війни в Європі «А пам’ять – священна…»

Уже 70 років святкуємо ми Перемогу та несемо квіти до могил загиблих у Великій Світовій війні. Несемо з вдячністю в серцях.

Ми пам’ятаємо про тих, хто не вернувся з битви,

Ми думаємо про вас, хто серед нас, живих.

Ми будемо за вас свій отчий край любити, 

І на землі своїй лишати добрий слід.

 Піснею «Лелеки»розпочав концерт вокальний ансамбль «Душі криниця» (керівник Будюк Тетяна Ігорівна). Вразив глядачів вірш «Реквієм» у виконанні Ткачук Олени та Ісояна Давида. Вірш написаний сучасником, але він глибоко відображає минулі військові події, які тісно пов’язанні сьогоденням. Не залишились байдужими члени журі після виконання пісні «Україна», у виконанні вокального ансамблю «Душі криниця». Майстерно виконали танець «Діти війни», учасники танцювального гуртка «Мальви».

Мільйонам людей назавжди врізався в пам’ять перший день Великої Світової війни. Чорною тінню фашистської навали, димом пожеж, смертю і руїнами звалився він на нас.

Цікавою була вокально-хореографічна композиція «Україна вишиванка», яку виконали  вокальний ансамбль «Душі криниця» та танцювальний гурток «Мальви»

Як страшно співпало - війна, кохання і юність. Вона – молода, вродлива, майже дитина, з широко розкритими очима, у білій сукні, у скромній хустині, тримається за його сильну, засмаглу руку, яка завтра триматиме автомат. Саме про такі події йдеться у пісні «Темная ночь» у виконанні Окульської Богдани. Кохання не має кордонів, не обирає час, не питає дозволу. Воно просто приходить у серце і не відпускає.  Пісню «Злива і полум’я» виконав вокальний ансамбль «Душі криниця»

Завершальною нотою концерту був виступ Максимця Андрія

 «Заспіваймо пісню за Україну».

То ж у пам'ять про минулу війну  та висловлюючи свою небайдужість до подій, що відбуваються зараз, ми маємо вшановувати світлий подвиг наших дідів.

 

Культорганізатор

Гладка К.І.