19 лютого 2015 року в Лівобережному міжрайонному центрі зайнятості м. Вінниці відбувся семінар для внутрішньо переміщених осіб з зони АТО, які перебувають на обліку. До участі у семінарі, окрім безробітних, які відносяться до вищезазначеної категорії, запросили представника від нашого навчального закладу, яким був Вижга М.В.

 Перед присутніми виступила директор центру зайнятості Олена Лутохіна, яка зазначила, що пріоритетними для служби зайнятості залишаються такі завдання, як працевлаштування безробітних у стислі терміни, заохочення безробітних, для яких відсутня підходяща робота, до започаткування власної справи, першочергове залучення до професійного навчання осіб, котрі не мають професії або перебувають у стані довготривалого безробіття, працевлаштування осіб, які потребують соціального захисту та внутрішньо переміщених осіб.

Директорка ознайомила присутніх із програмою стратегічного розвитку м. Вінниці на 2015 рік, станом ринку праці, наявними вакансіями та послугами служби зайнятості.

В своїй доповіді Микола Васильович враховував специфіку та особливості спілкування з переселенцями із Сходу України, які змушені залишити звичні для себе умови життя, звички і вирушити у невідомість. Багато з них налякані і дезорієнтовані, тому першочерговим завданням було зорієнтувати та донести інформацію про перспективи здобуття потрібних професійних навиків у нашому навчальному закладі. Виступ був побудований у формі презентації, що дало можливість швидко та доступно донести основні напрямки освітньої діяльності нашого закладу. Пріоритетним було толерантне висвітлення важливої інформації і найкращим прикладом порозуміння став живий діалог, який підтвердив зацікавленість людей у поданій інформації.

Вижга М.В., викладач української

мови і літератури