У 2014/2015 н. р. частина учнів навчальних груп працюють у проекті «Нашого цвіту – по всьому світу».

Мета даного проекту полягає у тому, щоб збагатити знання учнів про еміграцію українського населення, познайомити з географію української діаспори; виховувати почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, повагу до батьків, природи та землі-годувальниці.

17 лютого 2015р. учасниками проекту була проведена літературно-музична композиція «Чужина... Чужина… Відпусти нас скоріше додому!»

Учні познайомили присутніх з поезіями українців четвертої сучасної хвилі еміграції – заробітчанської.

Всі присутні дійшли висновку, що еміграція — це програне життя, адже на далекій чужині щоденно тривожить душу ностальгія за рідною землею та її краєвидами. Не може бути щаслива людина, коли залишила стареньких батьків, коли дитина росте без материнської ласки, батьківської поради, коли розпадаються сімї, коли чужина забирає коханих та найголовніше те, що Україна втрачає своїх людей, яка сьогодні, як ніколи потребують їх підтримки.

 

Так хочеться, щоб Україна зібрала своїх дітей, обійняла їх своєю піснею, правдою, силою слова; об’єднала думкою про краще життя  - лише тоді воскресне слава і міць нашої держави.

Кравець В. В.

Викладач української мови і літератури