Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» за сприяння Міністерства освіти і науки України, спільно з норвезько-українською громадською організацією «Maidan Norway» оголосили конкурс для дітей та юнацтва в Україні та поза її межами під назвою «Життя – Тобі…».

У рамках декади суспільно-гуманітарних дисциплін учні навчального закладу взяли участь у роботі «Творчої лабораторії» та поділитися своїми думками й переживаннями стосовно доленосних подій 2014-2015р. в Україні, які не тільки сколихнули все людство, а й торкнулися глибин їхніх сердець.

12 лютого 2015р. відбулося відкрите засідання «Творчої лабораторії.» Кращі роботи були відібрані для подальшої участі у конкурсі. Серед присутніх не було байдужих. На очі напрошувалися непрохані сльози. На заході панувала атмосфера щирості, доброти, відвертості.

Учні представили свої роботи в різних номінаціях.

У номінації «Сюжетна мала проза» кращим були роботи: Свинарчук Олени (19 група) новела «Чарівний хрестик»; Крижанівнівської Анастасії (42група) оповідання «Життя - тобі», Юхимець Мілени (48 група)  щоденник-сповідь «По той бік передової».

У номінації «Публіцистичний твір» гарні роботи продемонстрували учні : Мельник Анастасія (12 група), Березюк Марина (17 група), Воронюк Катерина (19 група), Крива Тетяна (42 група).

Зеленько Ольга (32 група) вразила всіх своєю творчою роботою, яка стала кращою в номінації «Поезія».

Історики, письменники, науковці напишуть згодом про повсталий український дух. А ми почули наших юних учасників.

Кравець В. В.

Викладач української мови і літератури