Я хочу розповісти про Чемпіонат України серед жінок, який відбувся в місті Чернівці 3 лютого 2015 р., і про нашу участь в ньому.  Протягом п’яти днів змагань ми тренувались на спортивній базі «Олімп», де і проводились поєдинки. За підтримки нашого тренера Джоги Василя Івановича ми налаштовувались до спарингів. Перед кожним боєм було важко фізично і морально, але всі випробування були вартими досягнутих результатів.

          Після поїздки залишились неймовірні враження. Запам’ятався один досить цікавий факт. Зазвичай дівчата одягають боксерки, футболки різноманітного фасону та труси. Але у кожної дівчини є власний стиль, і про їх відношення до слабкої статі нагадують коротенькі спіднички, одягнені замість хлопчачих трусів. Таким чином войовничі леді роблять видовище ще більш жіночним. 

             У «дівочому» боксі частіше, ніж у чоловічому (через небезпечність травми) відбувається дострокова зупинка бою. Зупиняти чи ні, вирішує суддя (іноді із залученням лікаря). Таке трапляється, перш за все, тому, що в Україні (та й у всьому світі) дуже мало кваліфікованих боксерок. А особливо важковаговичок. Часто у двобій вступають боксерки з різним рівнем підготовки та різною вагою. Жінки є жінки, вони, як не крути, все-таки гірше, ніж чоловіки «тримають удар». Та й шкіра у дівчат ніжніша. До речі серед травм у жінок найбільш поширена кровотеча з носа, підбите око чи великий синець на скулі.

            За час, проведений в Чернівцях, ми познайомились з багатьма спортсменами і тренерами з усього світу. Оцінили їх рівень підготовки і продемонстрували свій. Так за результатами спарингів учениця групи № 32 Кублій Ліана зайняла ІІІ місце у ваговій категорії 60 кг. а я, учениця групи № 14, Іщенко Анастасія, V місце у ваговій категорії 57 кг.

           Особисто я - анітрішечки не жалкую, що ходжу на бокс. Я стала більш впевнена в собі, врівноваженіша. А скільки нових знайомств і вражень. Добре, що в нашому училищі є зал боксу.

           Наш тренер Джога В.І. і ми всі запрошуємо до нас – це класно!

 

 

Учениця групи №14 Іщенко Анастасія