Здоров’я – найдорогоцінніший скарб, який дуже легко можна втратити, якщо неправильно харчуватися. Бережіть його, зміцнюйте і  примножуйте. І пам’ятайте – від вас залежить, чи зумієте ви зберегти його на довгі роки.

5 лютого 2015 року а актовій залі училища для учнів першого курсу була проведена виховна година викладачем Мазур Р. А.  на тему «Продукти харчування – наші друзі та вороги».

Мета заходу узагальнити знання дітей про корисні і шкідливі продукти  харчування; обговорити  правила культури харчування;ознайомити з поняттями харчових добавок; визначити залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування; виховувати прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожчий скарб, вести здоровий спосіб життя.

Учням до перегляду було представлено презентацію в якій розкриті усі аспекти здорового та раціонального харчування. Велике значення приділено режиму харчування якого учні мають дотримуватися щодня. Це має бути      4 –х  разове харчування. Інтервал між споживаннями їжі повинен бути не меншим ніж 3 годин і не більшим ніж 4 – 4,5 год. Найбільшу кількість їжі необхідно споживати під час обіду (40%), а менше на сніданок (30%) і ще менше  на вечерю (20%). Вечерю слід з’їдати не пізніше ніж за 2 години до сну, щоб не порушити спокійний сон і не спричинити відкладання жиру. Добовий об'єм їжі (разом з випитою рідиною) повинен бути в межах 2,5-3 л.

Також наголошено на те, що не усі продукти, що продаються  в магазинах є корисними. Відеосюжет, що демонструвався учням, розкрив згубний вплив на організм сухариків, чіпсів, солодких газованих та енергетичних напоїв. Також висвітлено інформацію про Е-добавки, що містяться в даних продуктах.  

Викладач

 Мазур Р. А.