Твори рукою серцем і душею,

неси добро, надію і любов.

Свято Покрови Богородиці має важливе історичне значення, бо саме цей день вважається Днем українського козацтва і саме сьогодні президентом України Петром Порошенко підписано наказ про встановлення 14 жовтня Днем Захисника Вітчизни. З давніх часів козаки під покровительством Богородиці захищали українську землю, здобували перемогу. З вірою в серці український народ сподівається на благословення Божої Матері та на безмежну мужність, самовідданість і патріотизм наших воїнів, які відстоюють суверенну незалежність нашої держави. У цей складний час кожен українець прагне доторкнутись до глибинних джерел українських звичаїв та традицій, які є самобутніми і неповторними. Це є своєрідним проявом патріотизму, активної життєвої позиції і відчуття національної приналежності.

Втіленням цих традицій є щорічне проведення благодійного ярмарку у ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»  «Щедра і гостинна наша Україна».

Зазвичай у благодійному ярмарку беруть активну участь всі педагогічні працівники та учні навчального закладу. Дух українства пронизує це дійство: лунають народні пісні, вражають завзяттям українські танці, милують око різнобарвні вишиванки.

Кожна група відзначалась творчим підходом до підготовки і проведення ярмарку: креативним підходом до оформлення столів з осінніми дарами, власноруч приготованими стравами. Гостей та учасників частували запашним українським борщем, кулішем, варениками, пампушками та іншими смаколиками.

Під час даного дійства проводились цікаві конкурси: «Довга коса - дівоча краса», «Vtormodels ВМВПУ» (презентація учасниками одягу із вторинної сировини), «Дари природи».

На ярмарок були запрошені представники державних установ, навчальних закладів м. Вінниці, громадські організації, діячі культури.

Приємно вражає, що традиційними гостями дійства є жителі мікрорайону та випускники попередніх років, які з нетерпінням чекають і відвідують ярмарок.

Кошти, виручені на ярмарку, спрямовуються на допомогу учням навчального закладу з малозабезпечених сімей, дітям учасників АТО та сиротам.

Проведення таких свят об’єднує щирих українців, формує світогляд сучасної молоді, спонукає достукатись до серця кожного з нас із закликом бути милосердними та творити добро.