В народі ж хліб, мов матір, поважають,
Ця шана з плином часу не зника.
І дорогих гостей завжди стрічають
З хлібиною в барвистих рушниках.

Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищу виповнилося 70 років. Ювілей, який за часовим проміжком і за досягненнями заслуговує на вшанування.

У кожного навчального закладу, як і у людини, є рік і місце народження. Саме у вересні 1944 року на базі Вінницького моторемонтного заводу було створено ремісниче училище №3.

 І, як за звичаєм, на святкування Дня народження збираються усі близькі та рідні люди. Тож привітати  навчальний заклад прийшли: заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Бачинський Валерій Григорович, начальник відділу професійно-технічної освіти Даценко Анжела Володимирівна, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницький області Бадюк Володимир Васильович, ректори вищих навчальних закладів, роботодавці, директори професійно-технічних навчальних закладів, директори шкіл, ветерани, випускники.

Розпочали концерт творчі колективи училища: вокальний ансамбль педагогічних працівників «Джерело» - керівник Ольга Янушкевич, вокальний ансамбль «Душі криниця» - керівник Олена Чорна, хореографічний ансамбль «Мальви» - керівник  Оксана Македонська. Були виконані пісні на музику О. Янушкевич «Величайся, родинонько, у піснях», «Дай, Боже, щастя», «З піснею в Європу».  Вокальним ансамблем «Душі криниця»  було виконано пісні «Мова єднання» та «Вода».

Від найменших учнів Навчально-виховного комплексу  (загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - гімназія №6 Вінницької міської ради) лунали віршовані привітання для всього педагогічного колективу. Подарували свої вітання працівники вищого професійного училища №11, квартет - «Діамант». Родзинкою святкового концерту був спів лауреатів міжнародних, всеукраїнських, обласних та регіональних конкурсів, жіночого вокального тріо «Зірниця» (у складі Світлани Леонтьєвої, Ольги Янушкевич, Олени Чорної).

До дня святкування ювілею відкрився «Ретромузей» та був оновлений і реконструйований музей «Історії училища». Над створенням музейного комплексу працювала команда творчих людей: майстри виробничого навчання (Ткач Ж.М., Гнатюк О.М., Лукашенко М.М., Атаманенко Б.С., Домінов М.А., Якимчук Н.А.), викладачі (Бережок С.М., Кермаш В.С., Фурман Д.Ю., Грабенко О.А., Зейналова Р.А.Коваль О.В. та Коношевич Т.В.), тесля Хуторянський Д.Ю., керівник музею Вижга М.В. та заступник директора з виховної роботи Біла Л.О.

Ми щиро вдячні всім, хто прийшов на наше свято. Сподіваємось, що ця зустріч подарувала багато радощів та гарний настрій нашим гостям.

З ювілеєм, рідне Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище!

Культорганізатор Чорна О.М.