Епідемія тютюнопаління охопила нашу державу. Україна, серед європейських держав, стала лідером за кількістю курців — більше 10 мільйонів. Палять більше 60 % чоловіків і 20 % жінок. Тютюнопаління є фактором ризику виникнення більше 40 захворювань і причиною 140 тисяч смертей українців.

Найчастіше палити починають у підлітковому віці. У цьому віці особистість ще інфантильна (незріла), світогляд нестійкий, а вплив ровесників підсилює бажання дорослішати. Молоді люди не хочуть бути “маминими синочками і донечками” та важко переживають, коли їх не сприймають у колективі. А ще істотним фактором є вплив батьків, які палять.

Про необхідність боротьби з курінням говорять у всьому світі. Саме з метою боротьби з цією пагубною звичкою 28го березня 2014 року у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі було проведено ряд заходів приурочених даній темі.

Учениці групи №40 роздали близько сотні буклетів «Куріння вбиває», обмінювали цигарки на цукерки, які потім були утилізовані, разом з учнями навчального закладу були виявленні та записані хвороби, до яких призводить тютюнопаління